T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / TALAS - Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi

Haberler

Nis

Okulumuzun İl genelinde yapılan NASA SPACE CHALLENGE APPS. (NASA uzay uygulamaları projesi) yarımasında il birincisi oldu.

Nis

ABE BİYOTEKNOLOJİ DENEYİMİ ULUSLARARASI PROJESİ ÖĞRENCİLERİN SINIFLARDA BİLİM KEŞFİNİ AMAÇLAR.

Nis

Nis

Mrt

Şbt

Şbt

Bakanlığımız Personel Genel Müdürü Bülent Çiftci, Mesleki Gelişim ve Eğitim Daire Başkanı Kadir Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Bahameddin Karaköse ve ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Elmalı Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ettiler. Öğrenci ve öğretmenlerimiz ile eğitim öğretim üzerine fikir alışverişinde bulundular.

Şbt

İl Millî Eğitim Müdürümüz Bahameddin Karaköse, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri makamında kabul ederek ödüllendirdi. Lise kademesinde "Dîvânu Lugâti’t-Türk Okumaları Deneme" yarışmasında il birincisi olan okulumuz 12. sınıf öğrencisi Hamit Kuşçu'yu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Hidayet Aydoğan sosyal bilimler lisesinde uluslararası ABE biyoteknoloji deneylerini okulumuz Biyoloji Öğretmeni ve aynı zamanda Biyoteknoloji formatör ögretmenimiz Fethi Ahmet Öner öncülüğünde öğrencilerimizle beraber gerçekleştirdiler. Okulun son haftasında dolu dolu 2 gün bilimsel çalışmalara zemin hazırlamak adına ögretmenimiz önce teorik bilgiler verip sonrasında deneysel çalışmaları gerçekleştirdiler. Bu çalışmada öğrencilerimiz DNA izolasyonu, Mikropipet kullanımı ve jel elektroforez deneyleri olmak üzere 3 biyoteknoloji deneylerini yapmış  oldular.  Yaptığımız bu  ABE laboratuvar(lar)ı dünyada 17 ülkede yürütülmektedir. Okulumuzu uluslararası arası areneda yer almasını sağlayan ve bu güzel calismalarin yapılmasını sağlayan başta biyoloji öğretmenimiz Fethi Ahmet ÖNER olmak üzere Tüm ABE proje ekibine teşekkür ederiz.

Ock

Liseler arası erkekler tenis turnuvasında takımımız il dördüncülüğü elde etmiştir. İlk kez katıldıkları bu turnuvada okulumuza derece getiren Utku Toprak TOPALOĞLU, Şakir Emir MANTI, Onur AKSOY ve Nurettin Efe YILMAZ'ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi 12. sınıf öğrencilerine üniversite tanıtım günleri kapsamında Kayseri Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Hukuk fakültesinde tanıtımlar yapıldı .Yüksek Öğretime hazırlanan öğrencilerimiz fakülteler ve bölümler hakkında bilgiler aldılar. Verimli ve çok güzel bir etkinlik oldu. 12 sınıflara okulumuz rehber öğretmeni Burcu Pezük matematik öğretmeni Yasemin Uyan ve Türk dili edebiyatı öğretmeni Bülent Altunal eşlik etti.

Ara

Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle birlikte Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesini ziyaret ettik öğrencilerimiz Prof. Dr. Arslan Topakkaya ve Prof. Dr. Mehmet Kasım Özgen hocalarımızl Felsefe bölümü hakkında bilgiler verdi.Misafirperverlikleri için hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ara

Ara

Öğretmenimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Haber

 

Ara

HİDAYET AYDOĞAN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ,Aydaki deprem ve sismik verileri 3D gösteren program tasarlayarak,NASA uluslararası uzay uygulamalarınınküresel çaptadüzenleyeceği yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.

  İl Milli Eğitim Müdürümüz Bahameddin KARAKÖSE, Okul Müdürü Nazif CİNDİ eşliğinde Proje sorumlusu Biyoloji öğretmeni Fethi Ahmet ÖNER,öğrencilerimiz,Furkan YALÇIN ve Ahmet Emin ATASOY u taltif ve tebrik ederek proje detayları ve süreç hakkında bilgi aldı.İl Milli Eğitim Müdürümüze Bahameddin KARAKÖSE'ye bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ederim.