KAYSERİ / TALAS - Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi

ULUSLARARASI ABE BİYOTEKONOLOJİ DENEYİMİ PROJESİ

ABE BİYOTEKNOLOJİ DENEYİMİ ULUSLARARASI PROJESİ ÖĞRENCİLERİN SINIFLARDA BİLİM KEŞFİNİ AMAÇLAR.

ABE Programı

Amgen Biyoteknoloji Deneyimi (Amgen Biotech Experience, ABE)

öğretmenlerin biyoteknolojiyi sınıflarına getirmelerini sağlayan yenilikçi bir bilim eğitimi programıdır. Program, bilimsel keşif heyecanını öğrencilere yaşatmak için tasarlanmış uygulamalı moleküler biyoloji müfredatına sahiptir.  Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Singapur, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Afrika  gibi ülkelerde ve Türkiye’de de sürdürülen program, bugüne kadar 15 farklı ülkede, 26 uygulama bölgesinde yaklaşık 900 bin öğrenciye katkı sağlandı. 2020 yılında ülkemizde de başlatılan ODTÜ, Kalkınma Atölyesi ve Eğitim geliştirme merkezi tarafından desteklenen programla Türkiye genelinde 10 farklı ilden yaklaşık olarak 75 öğretmene ve 5000 öğrenciye ulaşıldı. Okulumuz  Sosyal bilimler olmasına rağmen bu biyoteknoloji deneyleri 3 yıldır devam ettiğini Biyoloji öğretmeni Fethi Ahmet ÖNER söyledi. Bu yıl birinci dönem sonun da yaptığımız ABE biyoteknoloji deneyleri sayesinde yaklaşık 65 öğrenciye ABE biyoteknoloji deneylerini deneyimleri sağlayarak Katılım sertifikları okulumuzda yapılan törene kendilerine verildi. Biyoloji öğretmenimiz tarafından yapılan bu deneylere okulumuz öğrencilerinden toplamda yaklaşık 210 öğrenciye ulaşılmıştır.    Uluslararası bir çalışmayı okulumuzda öğrencilerimize ABE deneylerinin  uygulamasını sağlayan Öğretmenimiz Fethi Ahmet ÖNER'e ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz. Okulumuz uluslararası proje çalışmlarında rol alan ender okullardan biridir.

25-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-2024

Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 16:32 - Görüntülenme: 122