T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / TALAS - Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENİZ DERGİSİ MART AYI SAYISINDA YER ALDIK.

Okulumuzun İl genelinde yapılan NASA SPACE CHALLENGE APPS. (NASA uzay uygulamaları projesi) yarımasında il birincisi oldu.

Organizayon hakkında bilgi:  NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması (NASA International Space Apps Challenge), dünyanın dört bir yanındaki kodlayıcıların, bilim adamlarının, tasarımcıların, hikâye anlatıcılarının, yaratıcıların, teknoloji uzmanlarının ve yenilikçilerin bir araya gelip Dünya'da karşılaştığımız zorluklara çözümler oluşturmak için NASA ve Uzay Ajansı Ortaklarından gelen açık verileri kullanmaları için bir hackathondur. Eğitsel Hackathon, kendini teknoloji alanında geliştirmiş ve konuya ilgi duyan yarışmacı takımların sorularını cevaplamak, bilgi vermek, yardımcı olmak için yer aldığı, öğrencilerin 2-5 kişilik gruplar oluşturarak yeni bir proje geliştirdikleri yarışmadır. Bu Kayseri de  ilk kez düzenlenen NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması Şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu Lisesi koordinatörlğünde düzenlenmiştir. Bu yarışmaya finalist olan 6 okuldan 7 takım katılmıştır. 

İçerik-Detaylar: NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması (NASA International Space Apps Challenge), NASA tarafından belirlenen 30 challenge meydan okuması baz alınarak yapılan bir yarışmadır.  Okulumuz öğretmeni Fethi Ahmet ÖNER mentörlüğünde öğrencilerimiz Furkan YALÇIN  ile Ahmet Emin ATASOY “Bir Ay Depremi Haritası 2.0 yapın!” challenge meydan okumasını seçerek “Aydaki deprem ve sismik verileri interaktif 3 boyutlu görsele aktarma” projesi ile yaptıkları iki günlük çalışmalarını Kayseri de ilk kez yapılan NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışmasında sunumlarını gerçekleştirilmişlerdir. Proje sunumlarını alanında uzman 3 akademisyen tarafından değerlendirmeleri yapılmış olup okulumuz takımı olan BOLD takımı Kayseri birincisi olmuştur.  Dolayısıyla global NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışmasında ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır. 

Projemiz kısaca; 3 boyutlu bir ay ve simülasyon geliştirilmiş olup Web sitesi ve Apollo iniş alanının yakınında jeofizik verileri, okyanuslar, inişleri ve 3 boyutlu ayın röntgen görüntülerini sunmaktadır. Ay tamamen hareketli ve kaydırılabilir. Eğer aya, evrene ya da dünyaya ilgisi olanlar  yaptığımız web sitemize girebilirler.  Bu web sitesi Html,Css, Javascript, Three.js ve Php teknolojileri kullanılarak öğrencilerimizin kendilerinin de oluşturduğu kodlarda kullanarak  oluşturulmuştur. Web sitemiz, hızlı bağlantı, gerçek veriler ve etkileşimli 3D Şekil ile zorlu sorunları eğlenceli bir şekilde çözüm sağlamaktadır.

Bu başarımız bakanlığımızın öğrtemenİZ dergisi mart ayı sayısında haberi yapılmıştır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 16:51 - Görüntülenme: 94
  Beğen | 0  kişi beğendi