KAYSERİ / TALAS - Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi

Ara

Öğretmenimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

HİDAYET AYDOĞAN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ,Aydaki deprem ve sismik verileri 3D gösteren program tasarlayarak,NASA uluslararası uzay uygulamalarınınküresel çaptadüzenleyeceği yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Bahameddin KARAKÖSE, Okul Müdürü Nazif CİNDİ eşliğinde Proje sorumlusu Biyoloji öğretmeni Fethi Ahmet ÖNER,öğrencilerimiz,Furkan YALÇIN ve Ahmet Emin ATASOY u taltif ve tebrik ederek proje detayları ve süreç hakkında bilgi aldı.İl Milli Eğitim Müdürümüze Bahameddin KARAKÖSE'ye bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ederim.

Ara

Okulumuz Matematik öğretmeni Fatih GÖK'ün öğrencilerimizle hazırlamış olduğu Karabağ Zaferinin 3. yılı konulu program ilgiyle izlendi. Karabağ'da yaşananların  tarihsel gelişiminin anlatıldığı programda Azerbaycan'ın tanınmış şairlerinden şiirler okunup en sevilen mahnıları seslendirildi. Programın görüntüleri ayrıca TRT Azerbaycan İnstagram sayfasında ve Bakü Türk  Anadolu Lisesi  okul sosyal paylaşım sayfalarında da yayınlandı.

Ara

NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması (NASA International Space Apps Challenge), NASA tarafından belirlenen 30 challenge meydan okuması baz alınarak yapılan bir yarışmadır.  Okulumuz öğretmeni Fethi Ahmet ÖNER mentörlüğünde öğrencilerimiz Furkan YALÇIN  ile Ahmet Emin ATASOY “Bir Ay Depremi Haritası 2.0 yapın!” challenge meydan okumasını seçerek “Aydaki deprem ve sismik verileri interaktif 3 boyutlu görsele aktarma” projesi ile yaptıkları iki günlük çalışmalarını Kayseri de ilk kez yapılan NASA Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışmasında sunumlarını gerçekleştirilmişlerdir.

Kas

Okulumuz matematik öğretmenlerince düzenlenen trigonometrik yarışma sona erdi. 11 ve 12. sınıflardan toplam 17 öğrencinin katıldığı yarışma gayet heyecanlı ve keyifli geçti. Öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendiler.

Kas